sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

“Χοντρέ, δεν τα φάγαμε μαζί”. Ανοικτή επιστολή προς τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.(?) Θ. Πάγκαλο.



Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την δημοσίευση του βιβλίου του κ.(?) Θεόδωρου Πάγκαλου “Μαζί τα φάγαμε” και οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν. Ένας άνθρωπος προερχόμενος από τα σπλάχνα της αριστεράς, τα βάζει ευθέως μαζί της και τοποθετεί στο ίδιο καζάνι τους αριστερούς (του ΣΥΡΙΖΑ- ως συνήθως) με τους Χρυσαυγήτες. Με άλλα λόγια δύο παρατάξεις που ποτέ δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, οι πολίτες της χώρας τα έφαγαν μαζί με τους υπόλοιπους του συστήματος, αλλά οι πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τις δύο μεγάλες παρατάξεις και τον ίδιο τον κ.(?) Πάγκαλο αποσιωπώνται.
Και δεν γράφω για πολιτικές ευθύνες γενικώς αλλά για τις ευθύνες που φέρει ο ίδιος ο κ. (?) Πάγκαλός. Γιατί αν
αισθάνεται ότι έχει, πριν εκδώσει βιβλίο πρέπει πρώτα να ζητήσει συγνώμη από τους ψηφοφόρους του, από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τους Κούδους, και μετά να κάνει οτιδήποτε άλλο.
Επιμελώς φυσικά ξεχνά τους γνωστούς τραμπουκισμούς του την περίοδο που θεωρούσε (έστω και τυπικά) τον εαυτό του αριστερό και τον τρις διορισμό μέλους της οικογένειας του σε διάφορες Δημόσιες θέσεις.
Πείτε μας κ.(?) Πάγκαλε, όσο καιρό -νομίζατε ότι- κυβερνούσατε, γιατί δεν δημοσιεύσατε το βιβλίο σας? Γιατί έπρεπε να περιμένουμε την απόσυρση σας από την πολιτική για να μάθουμε πως τα φάγαμε μαζί- εγγράφως? Και αν τα φάγαμε μαζί γιατί εγώ μπορώ να πάω για καφέ όπου θέλω ενώ εσύ γεμίζεις γιαούρτια και νερά όποτε βγεις έξω? Ξέρω, ξέρω… ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα.
Σας προσκαλώ λοιπόν κ. Αντιπρόεδρε, Υπουργέ ή ότι άλλο θέλετε να σας ονοματίζουμε, να πάμε για καφέ στο Μπουρνάζι (όχι στο Κολωνάκι) οι δύο μας, χωρίς συνοδεία να δούμε πως και αν θα γυρίσετε στο σπίτι σας. Γιατί τα παχιά λόγια είναι εύκολα. Οι πράξεις όμως κάνουν τον άνδρα. Όχι τα λόγια. Επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε να αποποιηθείτε ότι αποκτήσατε κατά την βουλευτική σας σταδιοδρομία (αποτέλεσμα της υψηλότατης βουλευτικής αποζημίωσης) να παραδώσετε περιουσία και καταθέσεις και να πάρετε μια συντάξουλα 700- 800 ευρώ. Τότε θα μπορείτε να έρθετε να… τη φάμε μαζί, ώστε να έχουν και μια δόση αλήθειας τα λεγόμενα σας.
Είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος, 35 ετών και άνεργος τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Από προϊστάμενος σε λογιστήρια βρέθηκα (χωρίς να ντρέπομαι φυσικά) να δουλεύω σερβιτόρος με ημιαπασχόληση και κάνω ότι μεροκάματο βρεθεί για να μπορέσω να επιβιώσω. Θεωρώ τον εαυτό μου από τους τυχερούς αφού έχω ακίνητο στην κατοχή μου (το οποίο έχω πληρώσει περισσότερες από μία φορές) και δεν κινδυνεύω να βρεθώ στο δρόμο –ακόμα- όπως άλλοι συνάνθρωποί μου. Η ποιότητα της ζωής μου όμως υποβαθμίστηκε γιατί κάποιο “άξιοι” της πολιτικής σκηνής (όχι κομμουνιστές και φασίστες) κυβέρνησαν εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων και όχι δικά μας. Η εντεταλμένη υπηρεσία που εκτέλεσε η κυβέρνηση σας (του ΓΑΠ), η κοινοπραξία (του Παπαδήμου), και η οικουμενική (του μπάρμπα- Φώτη….) τσάκισε το ηθικό και το χαμόγελο του κόσμου. Ξεχνάτε όμως ότι η ιστορία διδάσκει. Η κατάληξη αυτών που καταπατούν το λαό είναι πάντα η ιδία. Δεν ξέρω αν πραγματικά πιστεύετε ότι μαζί τα φάγαμε κ.(?) Πάγκαλε, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία έχει άλλη άποψη. Γιατί αν νομίζεται ότι με την απόσυρσή σας από την πολιτική ο λαός ξέχασε τα λεγόμενα και τις πράξεις σας, είστε βαθιά γελασμένος.
Όταν το παραμυθάκι σας τελειώσει, ο λαός θα σας συμπεριφέρεται (σε όλους σας) σαν πρώην δικτάτορες… Κανείς σας δεν αναρωτήθηκε ποτέ γιατί έτυχε τέτοιας μεταχείρισης ο Μοαμάρ Καντάφι ή παλαιότερα ο Μπενίτο Μουσολίνι, γιατί πολύ απλά η μνήμη σας είναι επιλεκτική. Η γλύκα της πολιτικής σκηνής σας τύφλωσε όμως, ξεχάσατε τις ρίζες σας, ξεχάσατε τι έκανε η παράταξη που προέρχεστε στο παρελθόν και φυσικά ξεχνάτε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Και όσο προσπαθείτε να διαχωρίσετε τους Έλληνες πολίτες σε Δημόσιους υπάλληλους και μη, ώστε να έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, τόσο επιβαρύνετε τη μελλοντική σας θέση.
Τελειώσατε κ.(?) Πάγκαλε. Και εσείς και το σάπιο συνονθύλευμα της μεταπολίτευσης που και εσείς προσωπικά δημιουργήσατε.
Αφήστε που δεν μπορώ να φάω όσο εσείς… Οπότε σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί.
Υ.Γ. Κι αν νομίζετε ότι εξορία είναι το Παρίσι, καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς που πήγαν “διακοπές” στη Γυάρο, την Μακρόνησο και στα άλλα “τουριστικά θέρετρα” της χούντας. Έτσι για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα…
Οι μέρες του φόβου τελείωσαν Θοδωρή
Τα προσωπικά στοιχεία του υπογράφοντος βρίσκονται στην διάθεση σας σε περίπτωση που θέλετε να καταθέσετε μήνυση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...