Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πλημμυρίζουν από υποθέσεις που αφορούν “κακοπληρωτές” ενοικιαστές επαγγελματικών ακινήτων, οι οποίοι το “σκάνε” ακόμα και μέσα στη νύχτα με τον επαγγελματικό εξοπλισμό, προκειμένου να μην πληρώσουν το ενοίκιο, αλλά και τους υπόλοιπους λογαριασμούς.
Ιδιοκτήτες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για οφειλές μηνών ή και άνω του ενός έτους...
Εκτός από τα οφειλόμενα ενοίκια, οι “κακοπληρωτές” αφήνουν πίσω τους και απλήρωτους λογαριασμούς κοινωφελών οργανισμών και κοινόχρηστα.
Ταυτόχρονα, κακοπληρωτές υπάρχουν και στις ιδιωτικές κατοικίες, αν και εκεί το φαινόμενο έχει πολύ μικρότερες διαστάσεις.
Στην κατοικία, τα οφειλόμενα ενοίκια δεν υπερβαίνουν συνήθως τους τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς οι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να "κόψουν" από αλλού, προκειμένου να διατηρήσουν τη στέγη τους.
Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί μείωση τιμών 10% στις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα.
Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) είναι τα εξής:
- Να μειωθούν σε ρεαλιστικό επίπεδο τα φορολογικά βάρη στην ιδιοκτησία ακινήτων.
- Να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτη ομηρεία τουλάχιστον 70.000 επαγγελματιών από όλη τη χώρα και να ισχύσει για αυτούς, σε σχέση με τη φορολογική περαίωση, ό,τι και για όλους τους φορολογούμενους, με τους ίδιους όρους.
- Να απλοποιηθεί το σύστημα του ενεργειακού πιστοποιητικού, που είναι αδικαιολόγητα χρονοβόρο και γραφειοκρατικό για κάθε πώληση ή μίσθωση ακινήτου, καθώς για την έκδοση ενός και μόνο πιστοποιητικού εφαρμόζεται λογισμικό, που απαιτεί έως και 17 διαφορετικά δικαιολογητικά.
apolitistosteki.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!