sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Βίαιη έξωση από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού


Καρέ - καρέ εικόνες από μια κοινωνία ... που έρχεται...


Βίαιη έξωση από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

Μητσοτάκη και Λαχανά γωνία... ούτε 100 μ. από το πολύβουο κέντρο της πόλης, εξελίσσεται ένα δράμα, από αυτά που θα δούμε σε επανάληψη τους επόμενους μήνες.
Ο μεσόκοπος κτηματομεσίτης στον οποίο λίγο νωρίτερα επιδόθηκε από τη δικαστική επιμελήτρια η εντολή αναγκαστικής εκτέλεσης της αποβολής του από το γραφείο που για χρόνια αποτελούσε για αυτόν επαγγελματική, κι όχι μόνο, στέγη, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο... να μαζέψει μέσα σε λίγα λεπτά τα πράγματά του και να πεταχθεί στο
δρόμο.
Η εντολή των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκει το ακίνητο είναι σαφής: Να φύγει άμεσα ο ενοικιαστής και να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες το ακίνητο, με "κάθε νόμιμο αναγκαίο μέσο".
Τί κι αν ο 65χρονος για χρόνια ολόκληρα ήταν συνεπής απέναντι στα ιδρύματα; Τί κι αν πλήρωνε μέχρι το 2008 κανονικά τα ενοίκιά του; Τί κι αν ζήτησε μείωση του ενοικίου, επειδή λόγω κρίσης δεν μπορούσε να καταβάλλει το ενοίκιο των 400 ευρώ; Η εποχή προφανώς δεν προσφέρεται για φιλανθρωπίες, ακόμη και για εκείνους που ο χαρακτηρισμός τους συνοδεύει, φαρδύς πλατύς, εδώ και χρόνια στην προσωνυμία τους.
Οι αστυνομικοί και δικαστική επιμελήτρια χάνουν την υπομονή τους. Του ζητούν να τα μαζέψει και να φύγει άρον-άρον, κι ας πάσχει, όπως λέει, από κατάθλιψη, κι ας σωριάζεται στο έδαφος, αρνούμενος να εγκαταλείψει το βιος μιας ολόκληρης ζωής, πριν βρει κάποιο χώρο για να στοιβάξει τα χαρτιά και τις αναμνήσεις του.
Τελικά μετά κόπων και βασάνων ο μεσίτης πείθεται να φύγει με δύο σακούλες χαρτιά στο χέρι κι ένα κράνος μηχανής.
Αποστολή εξετελέσθη για αστυνομικούς κι επιμελήτρια. Τί κι αν μαζί της "εκτελέστηκε" κι ένας συνάνθρωπός μας... Προφανώς δεν είναι ώρα για τέτοιους συναισθηματισμούς. Αλήθεια, ποιος θα μας προστατεύσει από τους φιλάνθρωπους;

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...