sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με το βαρύ 4-3 από την Οντένσε στο ΟΑΚΑ και είπε πρόωρα αντίο στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τραγικοί στην άμυνα οι πράσινοι, σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Τοτσέ
Λίγος για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το 1-1 μέσα στη Δανία δεν έφτασε για τους "πράσινους", που γνώρισαν οδυνηρή ήττα από την Οντένσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-3 στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.
Τα γκολ των "πρασίνων", που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχαν οι
Μπουμσόνγκ (35'), Τοτσέ (50') και Πετρόπουλος (90'+), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιόχανσον (12'), Ρουντ (58'), Καντρί (80') και Αντρέασεν (88').
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Μαρίνος (20' Τοτσέ), Νίνης, Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος)



ΟΝΤΕΝΣΕ (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Ρεγκίνιουσεν, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Σόρενσεν, Γιόχανσον, Μεντί, Τζεμπά-Τζεμπά, Καντρί, Ουτάκα



Γκολ: 35' Μπουμσόνγκ, 50' Τοτσέ, 90+5' Πετρόπουλος / 12' Γιόχανσον, 58' Ρουντ, 80' Καντρί, 88' Αντρέασεν



Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης / Ρουντ, Μεντί, Βέσελς



Κόκκινη κάρτα: Μεντί



Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)



Βοηθοί: Σάιμον Λονγκ, Ντάρεν Καν



Έκπληξη από Φερέιρα



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να κάνει τελικά την έκπληξη και να μην δώσει θέση βασικού ούτε στον ανέτοιμο Πετρόπουλο, αλλά ούτε και στον Τοτσέ, τον οποίο ίσως επίσης να θεωρεί ανέτοιμο.



Οπότε στην κορυφή της επίθεσης του "τριφυλλιού" αγωνίστηκε ο Σίλβα Κλέιτον, που φαινόταν να βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους άλλους δύο.



Όσον αφορά στους υπόλοιπους δέκα, ήταν ακριβώς οι ίδιοι που αγωνίστηκαν την περασμένη Τετάρτη (27/07) στη Δανία. Δηλαδή οι: Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλος στην άμυνα, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Μαρίνος και Λέτο στα χαφ.



"Παγωμάρα" στο ξεκίνημα



Κάποιες ατομικές ενέργειες του Νίνη και του Λέτο στα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν είχαν αποτέλεσμα για τους "πράσινους", που ωστόσο πίεζαν έντονα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελικά, σε μία ανύποπτη φάση στο 12ο λεπτό το γκολ ήρθε για τους Δανούς.



Ο Σόρενσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Μπουμσόνγκ απομάκρυνε στα τυφλά και ο Τζόρβας, υπό την πίεση ενός αντιπάλου (ίσως να ήταν και επιθετικό φάουλ), δεν έδιωξε καλά την μπάλα, στρώνοντάς την στον Γιόχανσον, που από κοντά έκανε το 0-1.



Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν αμέσως την ισοφάριση, ασκώντας πίεση κυρίως από τα άκρα. Στο 16ο λεπτό ο Κλέιτον σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Κρίστενσεν, αλλά ο Μάρινερ άφησε σωστά το παιχνίδι να εξελιχθεί.



Μέσα ο Τοτσέ



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ρίξει στη μάχη στο 20' τον Τοτσέ αντί του Μαρίνου, που είχε μάλιστα τραυματιστεί νωρίτερα σε μία φάση.



Οι "πράσινοι" έγιναν αμέσως πιο επιθετικοί και μάλιστα απείλησαν στο 22ο λεπτό με τον Λέτο, όταν ο Αργεντίνος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βέσελς απομάκρυνε με γροθιές σε κόρνερ.



Στο 25ο λεπτό ο Ουτάκα απάντησε με ένα δικό του πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.



"Κανονιά" Μπουμ-σόνγκ



Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε οι Δανοί κατάφεραν να "παγώσουν" και πάλι το παιχνίδι, αναχαιτίζοντας εύκολα τις όποιες προσπάθειες του Παναθηναϊκού από τη μέση και μπροστά.



Τελικά, οι παίκτες του Φερέιρα κατάφεραν να δημιουργήσουν μία φάση από το πουθενά, όταν ο Κατσουράνης δοκίμασε μία σέντρα από δεξιά, που όμως αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη για τον Βέσελς, ο οποίος την τελευταία στιγμή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.



Το κόρνερ έφερε νέα πίεση από τον Παναθηναϊκό, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Οντένσε με συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα από αυτά, που εκτέλεσε ο Νίνης από δεξιά, ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ πήδηξε δύο κεφάλια πάνω από τους Δανούς αμυντικούς και με κεφαλιά-"κανονιά" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέσελς.



Η ψυχολογία άλλαξε άρδην μετά το γκολ του Γάλλου, αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν πιο απελευθερωμένα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν άλλους διαδρόμους προς την εστία του Γερμανού μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.



"Ταύρος" ο Τοτσέ



Αξιοσημείωτη η παρουσία του Τοτσέ, ο οποίος δεν ήταν καθόλου "ψαρωμένος", κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, παρά το γεγονός ότι προπονείται μόνο δύο εβδομάδες με την ομάδα.



Μάλιστα, ο Ισπανός θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο ντεμπούτο του, όταν με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, ο Σωτήρης Νίνης έκανε μία "μαγική" ενέργεια από δεξιά, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, και πάσαρε παράλληλα στον Τοτσέ, αλλά η προβολή του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βέσελς.



Ο Ισπανός όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο 50', ο Λέτο σέντραρε ωραία για τον Κατσουράνη, αλλά ο Βέσελς τον πρόλαβε, απομακρύνοντας την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Τοτσέ, που στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε για το 2-1 μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.



Ο ενθουσιασμός των "πρασίνων", τους έφερε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Κλέιτον έκλεψε την μπάλα από αριστερά και βρήκε με θαυμάσια μπαλιά τον Νίνη, που μόνος του απέναντι από τον Βέσελς κατάφερε να πλασάρει στο δεξί δοκάρι του Γερμανού, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία για το 3-1.



Γκολάρα από Ρουντ



Και πάνω που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει σε μια άνετη νίκη, έχοντας τον αέρα του 2-1, μία εξαιρετική ενέργεια του Ουτάκα από δεξιά και ένα καταπληκτικό τελείωμα από τον Ρουντ έφερε τους Δανούς σε σκορ πρόκρισης.



Ο Νιγηριανός "ζάλισε" τον Σπυρόπουλο και με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον επερχόμενο Ρουντ, που με αριστοτεχνικό φαλτσαριστό πλασέ (σαν άλλος Φαν Νίστελροϊ) έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τζόρβα στο 58ο λεπτό.



Με δύο "πύργους" και "Κάρα" το... αντίο



Ο ρυθμός έπεσε και πάλι για τα επόμενα λεπτά, αλλά στο 67' ο Λέτο φρόντισε να ζωντανέψει τους συμπαίκτες του με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Στο ίδιο λεπτό, ο Φερέιρα αποφάσισε να περάσει στον αγώνα και τον Αντώνη Πετρόπουλο, προκειμένου να παίξει με δύο καθαρούς επιθετικούς.



Το επόμενο καλό σουτ ήρθε από τον Νίνη στο 73', αλλά αυτή τη φορά ο Βέσελς κατάφερε να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Το τελευταίο χαρτί του Φερέιρα δεν ήταν άλλο από τον Γιώργο Καραγκούνη, που μπήκε στο παιχνίδι στο 74'.



Η υπόθεση πρόκριση έκλεισε οριστικά για την Οντένσε 10 λεπτά πριν το τέλος με το πλασέ του Καντρί (η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σαριέγκι κι άλλαξε πορεία). Ο Αντρέασεν με μακρινό σουτ στο 88' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ενώ στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντώνης Πετρόπουλος απλώς διαμόρφωσε το τελικό 3-4.


Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4 (highlights) by buitre9
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...