sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Καταιγίδα λουκέτων

Βροχή είναι πλέον τα λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στο Ηράκλειο που από την αρχή του χρόνου έχουν κλείσει περί τις 1.300 επιχειρήσεις. Από την άλλη, ο τζίρος των ανοικτών καταστημάτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης, καθώς σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον περασμένο Ιούλιο ο όγκος λιανικών πωλήσεων κατέγραψε πτώση της
τάξης του 9,7% και κινείται πλέον σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το 2005.
Ενδεικτικό του μεγέθους της κρίσης την οποία διέρχεται το λιανικό εμπόριο είναι το γεγονός ότι ο κλάδος της ένδυσης και υπόδησης υπέστη μείωση της τάξης του 17,5%, παρότι ο Ιούλιος ήταν μήνας εκπτώσεων. Επίσης, ακόμη και ο κλάδος της διατροφής -ο πλέον ανελαστικός ως προς την κατανάλωση- υφίσταται απώλειες πωλήσεων άνω του 5%. Το κυριότερο όμως είναι ότι και κανείς δεν βλέπει στήριξη από την κυβέρνηση ή μέτρα που θα τονώσουν την αγορά .Την ίδια ώρα φουντώνει η ανεργία το εισόδημα μειώνεται όπως και οι μισθοί με αποτέλεσμα να πέφτουν λιγότερα χρήματα στην αγορά, αφού οι καταναλωτές δεν έχουν πια την ίδια αγοραστική δύναμη.

Έκτακτη ανάγκη


«Το εμπόριο έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τονίζουν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι και ζητούν «από τους έχοντες την εντολή του λαού, άμεσες λύσεις στην ανυπόφορη πίεση των ημερών και συμπαράσταση». «Δώστε στο εμπόριο τη δυνατότητα της επιβίωσης, αλλά και την ελπίδα να παραμένει ζωντανή στους κόπους μας και στην καθημερινότητά μας» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι έμποροι, ζητώντας από την κυβέρνηση:
Άμεση παράταση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Άνεση αναδιάρθρωση των τραπεζικών υποχρεώσεων των εμπόρων σε βάθος δεκαετίας, με ευνοϊκούς όρους.
Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος στα ευρωπαϊκά και σύγχρονα πρότυπα.
Άμεσα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και εφαρμογή όλων των εξαγγελθέντων προγραμμάτων.
Αναπτυξιακά κίνητρα για την αναδόμηση και ανακαίνιση του εμπορίου, των υπηρεσιών και της παραγωγής.
Άμεση μείωση των ενοικίων σε βιώσιμα επίπεδα, με αντίστοιχη μείωση των αντικειμενικών αξιών, ώστε να ελαφρυνθούν φορολογικά οι ιδιοκτήτες.
Εξάλλου με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η ΟΕΒΕΝΗ ζητά παράταση για το ΦΠΑ αλλά και πολλές δόσεις, ώστε να μπορέσουν οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες να πάρουν μια μικρή ανάσα.
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...