sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ευτυχώς... τελείωσε!



Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι για να σταθεί όρθιος στο «Καμπ Νου» έπρεπε να κάνει το τέλειο παιχνίδι (ιδίως αμυντικά, σε επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης) και η Μπαρτσελόνα να επαναλάβει την κακή εμφάνιση απέναντι στην Χέρκουλες.
Τίποτα από τα δύο δεν έγινε και έτσι το τελικό 5-1
υπέρ των Καταλανών, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Champions League, ήρθε φυσιολογικά! Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο!
Βέβαια, η ήττα ήταν εντός προγράμματος για τον Παναθηναϊκό, την ώρα που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κοπεγχάγη νίκησε 1-0 την Ρούμπιν Καζάν στη Δανία. Οι «πράσινοι» υποδέχονται στις 29 Σεπτεμβρίου τους Δανούς στο ΟΑΚΑ.
Τα στατιστικά του αγώνα, είναι ενδεικτικά. Κατοχή μπάλας 74%-26% (έφτασε και στο 80%-20%), 14-1 οι τελικές προσπάθειες, μόλις 2 φάουλ οι Καταλανοί και 4 οι «πράσινοι», που δεν μπορούσαν να ανακόψουν τους ταχύτατους αντιπάλους τους και ούτε να κρατήσουν την μπάλα. Οσο για τις πάσες; Οι Καταλανοί 216 επιτυχημένες σε σύνολο 285, ενώ το «τριφύλλι» μόλις 22 στις 60. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φάση που ο Παναθηναϊκός (που είχε τον Σιμάο αντί του Καραγκούνη στην 11άδα) κυκλοφόρησε την μπάλα ήταν στο... 40’.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε από την αρχή πιεστικά, έκλεισε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, πίεσε ασφυκτικά, έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, τόσο πριν το 0-1 του Γκοβού στο 20’, όσο και μετά. Τα γκολ των Μέσι, που ισοφάρισε αμέσως (22’), Βίγια (33’) και Μέσι (45’) ήταν η επιβράβευση του εξαιρετικού ποδοσφαίρου και των πολλών ευκαιριών, με κορυφαία το δοκάρι του Μέσι στο 43’.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι Καταλανοί ήταν το απόλυτο αφεντικό, με ανάλογη πίεση, κατοχή και δημιουργία ευκαιριών. Ο Τζόρβας στέρησε από τον Μέσι το χατ-τρικ στο 55’, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού, η Μπαρτσελόνα δεν αξιοποίησε αρχικά τις φάσεις που είχε με τους Μέσι, Πέδρο, Βίγια, αλλά πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Πέδρο (78’) και Ντάνιελ Αλβες (90'+3').
Οσο για τον Παναθηναϊκό; Ο Νιόπλιας φρέσκαρε, από τα μέσα του 45λεπτου και μετά τη μεσαία γραμμή (Καραγκούνης και Λουίς Γκαρσία αντί Κατσουράνη και Γκοβού) αλλά οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Βαλδές, αλλά μπορούσαν να δεχθούν και περισσότερα γκολ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 22', 45' Μέσι, 33' Βίγια, 78' Πέδρο, 90'+3' Ντάνιελ Αλβες - 20' Γκοβού
ΔΟΚΑΡΙΑ: 43', 78' Μέσι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 85' Καραγκούνης
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Ντάνιελ Αλβες, Αμπιντάλ, Πικέ (75' Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι (79' Μασεράνο), Ινιέστα, Μπούσκετς, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (69' Μπόγιαν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (64' Καραγκούνης), Γκοβού (70' Λουίς Γκαρσία), Λέτο (81' Νίνης), Σισέ.

sentragoal.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...